tirsdag den 3. september 2013

På cykel i AmsterdamAmsterdam er en by fyldt med smukke kanaler og hyggelige veje. En by hvor man kan bruge lang tid på ture op og ned af broer langs de flotte kanaler. Det kan blive til mange kilometer.
Derfor valgte vi at cykler måtte være svaret.
På cykel kan man komme hurtigt rundt i byen, og opleve langt mere på kortere tid, end hvis man var på gåben. Samtidig er man også fri for at tage sporvogn eller bus.


Amsterdam er en cykelvenlig by. Der er mange cykelister og det er lige før man kan sammenligne det med København (dog har vi langt flere cykler her). På det seneste er det blevet meget populært at cykle rundt i Amsterdam, og det har også gjort byen mere cykelvenlig. Der er cykel-trafiklys på de store veje, og de fleste steder er der også (små) cykelstier. Noget man virkelig skal være opmærksom på er sporvognssporrene! De er over alt på vejene, og man skal virkelig passe på ikke at få hjulet ned i sporet, for så må man stige af cyklen for at trække hjulet op igen.

Beboerne i Amsterdams cykler er ikke særlig avancerede, og de har næsten alle den samme slags cykel. Dette skal man være opmærksom på, hvis man lejer en cykel. De fleste cykler har ikke gear. Vi så ikke EN cykel baggagebære (det kender de ikke til) - man har cykeltasker hængende bag på. Cyklerne har heller ikke cykelkurv. Derfor er det godt at huske en strop til cyklen.
Cykelhjelm så vi kun ét menneske med (og han var professionel) - og ja vi ledte efter dem. Vi valgte dog alligevel at have vores medbragte cykelhjelme på.

Vi havde lejet vores cykler hjemmefra, hos Ajaxbike. Da vi kom for at hente vores cykler blev vi mødt at en meget energisk snakkesaglig græsk mand som hed Stellos. Man kan vælge at bestille en cykel enten med gear eller med fodbremser - og vi valgte at vi hellere måtte være på den sikre side og have bremser på cyklerne. Cyklerne blev vasket en gang og Stellos gav sig god tid. Pludselig kom der et helt optog af gadevaskere bestående af 3 maskiner og en mand med en kæmpe spuler og vi måtte skynde os indenfor. Cyklerne koster ca. 6 dollars pr dag at leje (se skema på deres hjemmeside). Man får nøgler til at låse cyklerne normalt og så to store hængelåse, da cykler i Amsterdam meget let bliver stjålet.

Det kan bestemt anbefales at vælge cyklen når man skal rundt i Amsterdam. Det er let og hurtigt, og man når at se meget mere end ellers. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar