fredag den 13. maj 2016

The 4th of July i New York


I 2009 var vi på vores store rundtur i den nordlige del af USA. New York er en af vores favorit byer - det er en by med en hel speciel og unik stemning og følelse, som man kun kan forstå, hvis man har været der. Vi havde nogle dage i New York, som var vores tredje gang i byen.
Da vi ankom til denne hippe storby, var det amerikanernes store uafhængighedsdag, nemlig the 4th of July. Denne dag går amerikanerne meget op i, og den markeres altid med fyrværkeri. Festdagen satte sit præg på den meget travle storby som aldrig sover.

Vi startede aften med at spise en enormt lækker gang sushi. Vi sad i baren og kunne se sushikokken lave vores mad.
Efterfølgende gik vi ned mod hudson river. Det var en flot og klar aften. Men det helt specielle og bemærkesværdige ved byen på denne aften var stilheden. New York er, som rygten siger, en enormt travl by, på alle tidspunkter er der folk og biler på de lange gader.

Byen er bygget snorlige, blokkene står i præcise rækker og linjer.
Da vi gik over en fodgængerovergang, opdagede vi pludselig hvor lige de lange gaderne er. Vi kunne se så langt øjene rækkede ned af gaden - der var helt mennesketomt og kun et par biler, da alle var nede for at se fyrværkeri. En meget speciel oplevelse i denne storby.

Nede ved floden var der fyldt med mennesker, og der blev fyret fyrværkeri af. Det var super flot, og meget kreativt - fyrværkeriet var i de vildeste former, formet som smiles og kasser.
Folk havde stået i flere timer, måske helt fra morgen af, for at få en god plads ved floden. Vi stod ikke ved selve floden, men kunne stadig se og nyde fyrværkeriet. Ingen grund til at bruge hele dagen på at vente, for at få en god plads.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar