lørdag den 10. juni 2017

Spisesteder i København


Hvis nogen skulle være i tvivl, så elsker vi ganske enkelt mad og det at spise ude er for os absolut noget af det bedste. Mange af vores restaurantbesøg ligger typisk, når vi er på rejse, men vi prioriterer også madoplevelser her hjemme i Danmark meget højt. Heldigvis er de fleste restaurantbesøg af den gode slags, men desværre oplever vi også måltider på restauranter, hvor vi bare ville ønske, at vi var blevet hjemme. Følg med os ud i det danske restaurantliv og få gode ideer til, hvor du evt. skal nyde din næste middag i byen og se hvilke spisesteder, du skal holde dig fra ☺

Vi starter med at anbefale steder du skal spise, når du er en tur i København!

Prisniveau – Dyrt (Mad typisk + 500 pr. person) 


Rebel
Rebel har BIB gourmand ”status” i Michelin guiden, og  hædres i den hvide guide, hvilket er virkelig velfortjent. Atmosfæren i restauranten er afslappet og ukrukket, men der er her helt styr på både mad og vin. Man kan næsten forestille sig, at den afslappede stemning står i vejen for en ”rigtig” Michelin stjerne, for maden er virkelig utrolig lækker.

Der serveres små retter (på nær en enkelt ribeye der har sneget sig ind på menuen). Dvs. at næsten alle retter er i forret-størrelse.  Der anbefales 4 retter pr. person, og det passede fint til os.

Deres rebelske aftenmenu med 7 retter og vine til 1475 kr. står på ønskelisten, så den håber vi at kunne prøve af en dag.
En prisværdig ting som er værd at nævne: Denne restaurant har ud over gode vine også fokus på alkoholfrie alternativer. Da Marianne fik serveret en god Riesling til torsken, fik Line en skøn druesaft også lavet på samme drue, og Lines ”rødvin” var en kraftigt og ikke særlig sødt smagende hyldebærsaft fra Lolland.

Vær opmærksom på, at Rebel til tider sælger ledige borde på Earlybird.dk
Dette er et scoop! 345 kr. for 4 retter mad. Bordet "købes" på dagen, så vær klar om morgenen, når der åbnes op for ledige borde. 

Store Kongensgade 52, 1264 København K

Relæ

Det er nogle år siden vi sidst spiste på Relæ - det var før de fik Michelinstjernen - men kvaliteten er formodentlig ikke blevet dårligere siden. 

Relæ har stor fokus på bæredygtighed, hvilket bestemt ikke gør maden dårligere, og det at man kan spise med god samvittighed, er også for os et stort plus.
Der er 2 faste menuer til hhv. 475 og 895. Vin menuer til hhv. 375 og 685 kr. Man serverer kun økologiske vine, og som på de gode gourmetrestauranter har Relæ en uovertruffen god saftmenu, som Line stadigvæk taler om :-)

Maden er lettere eksperimenterende og virkelig spændende og god. Stemningen er meget afslappet og hyggelig. Man sidder ved borde med indbyggede skuffer, så man selv kan finde bestik frem til hver enkelt ret, en sjov og meget anderledes måde at sikre, at tjenerne bruger tiden på de ting, man som gæst ikke selv kan håndtere :-)

Dejlig restaurant som vi snart må prøve igen.


Jægersborggade 41, 2200 København N
www.restaurant-relae.dk

Prisniveau Mellem dyrt (Mad op til 400 pr. person) 


Llama 
Ganske enkelt vores yndlingsrestaurant i København. Vi elsker at prøve nye steder, men når det skal være ekstra godt, så ender vi gang på gang hos Llama. Her serveres klassisk sydamerikansk mad, men med et tvist, og det fungerer bare rigtig godt.
Vi har ofte fået bord ved selve baren, hvilket bestemt ikke er en ulempe, det er ganske hyggeligt, og der er et godt overblik over både bar og restaurant. Ilama laver gode cocktails, også uden alcohol. Efter et par besøg i Peru, er jeg blevet vild med Pisco sour og den laver de til UG og slange på Llama.

Restauranten har små barsnacks, småretter og hovedretter. Der er også en menu, som skulle være god, men vi ender altid med selv at vælge en række snacks og småretter, som vi deler. Vores appetit er på mellemniveau, skulle vi mene, og vi plejer at blive fint mætte af 6 retter.

Vi spiser altid cheviche, derudover er deres tostadas og tacos også altid gode. Sidste gang fik vi sprødstegte griseører, de var vildt gode og kan klart anbefales. Vi har vidst aldrig fået noget, der ikke var godt, så det er bare at bestille løs af det, man synes lyder godt.

Tal med tjeneren om hvor hurtigt eller langsomt i ønsker maden serveret, vi plejer at få 2 retter ad gangen.
Det er en god ide at bestille bord, da restauranten altid er fyldt godt op. Vi har oplevet ikke at kunne få bord, selv om vi har forsøgt at bestille en uge før den ønskede dato.

Lille Kongensgade 14, 1074 København K

Famo i Saxogade

Famo har 3 restauranter, men vi har kun prøvet den ældste af dem, den der ligger i Saxogade. Og med hånden på hjertet, ved vi ikke om  vi nogensinde prøver de 2 andre. Vi er så glade for Famo i Saxogade, og har egentlig ikke lyst til at prøve de andre, det kan umuligt blive bedre. Famo ligger meget højt på listen over yndlingsrestauranter.

Konceptet var tidligere dejlig enkelt. Der var én fast menu hver dag bestemt af kokken. Menuen var på 4 retter, og det hele kostede 350 kr. pr. person.  Et kik på hjemmesiden viser, at der nu er kommet flere valgmuligheder til. Man kan få en menu til 450 kr., denne er på 5 retter og inkluderer ost. Søndag byder på en lille menu til 250 kr., denne inkluderer antipasti og pasta. Desuden kan man gå a la carte.

Vi har kun prøvet 4 retters menuen, og middagen har foregået som følger: De første serveringer er antipasti, og der er typisk 2-3 serveringer gemt her. Der er rigeligt med mad, så pas på ikke at overspise allerede her, for det er altid vildt lækkert. Derefter en lille pastaret, hovedret og dessert. Til slut er man så mæt, at det er svært at rejse sig fra bordet.

Ingen hemmelighed at vi varmt anbefaler Famo. Da vi ikke er de eneste, der er glade for denne perle anbefales det kraftigt at bestille bord.

Saxogade 3, 1662 København V

Restaurant Fiat
 
Man skal ikke lade sig narre af den fine adresse på Kogens Nytorv, restaurant Fiat er ingen turistfælde og er faktisk ganske udemærket og et besøg værd, hvis man kan lide italiensk mad.
Vi har været her flere gange, både med Lines mormor, alene og Marianne har holdt et par forretningsmiddage med udenlandske gæster på restaurant Fiat. Alle spisende har været ganske tilfredse med både maden og stedet.

Menukortet er meget klassisk bygget op som i italien med antipasti, primi, pizze, secondi, Formaggi og Dolci. Her er meget at vælge imellem, og vi har ikke fået noget, der ikke var godt. Dette er desuden en restaurant,  hvor man sagtens kan kaste sig over en pizza uden at blive skuffet.

Kongens Nytorv 18, 1050 København K

Prisniveau - Billigt (Mad op til 250 pr. person)


Cafe Nice

Vi elsker moules et frites, og Cafe Nice er klart det bedste sted, vi indtil nu har prøvet denne skønne spise her i Danmark. Restauranten har 2 lokationer. Vi har prøvet dem begge og vil klart anbefale at spise i Nansensgade. Frederiksberg restauranten mangler ganske enkelt charmen, som er så unik for Cafe Nice.
Restauranten i Nansensgade ligger i en kælder og har en meget skøn, afslappet og meget fransk stemning.
Man bestiller en portion muslinger, går til disken og vælger sine drikkevarer. Der kommer en stor emaljegryde med masser af blåmuslinger (der plejer at være rigeligt til os 2), Der serveres flutes, kryddermayonnaise og naturligvis fritter til.  Den slags mad kan man kun spise for sjældent :-)

Nansensgade 66, 1366 København K


Gorms Pizza

Pizza er, som vi alle ved, ikke bare pizza, og på Gorms kan de deres kram. Vi har spist en del gange på restauranten i Magstræde, som ud over at servere dejlig mad, også er super hyggelig. Vi er også glade for den søde og kompetente servering på stedet.

Vi plejer at vælge en hel menu, da deres antipastiretter også er virkelig gode. Jeg har mange gange lavet en kopi af en skøn antipasti, vi fik serveret på Gorms. Bagt græskar serveret koldt med tilbebør af bøffelmælksmozzarella, ristede græskarkerner, parmaskine og basilikum.

Pizzaerne er egentlig ganske enkle, ikke overdynget med for meget fyld, men sammensætningen gør, at de bare smager fantastisk. Og så er bundene rigtig gode, tynde og sprøde, lige som de skal være. Favoritten er Dennys special med Mozzarella, gedeost, kartofler, rosmarin og trøffelolie.

Magstræde 16, 1204 København K
www.gormspizza.dk/restauranter/magstraede

UHA det var en skidt oplevelse :-(


Italy Amager
Det eneste okay vi fik på denne restaurant, var foretten - tun.
Til denne restaurant kan vi egentlig bare sig -  HOLD DIG VÆK.
Italy Amager er en del af Cofoco, som vi ellers synes er ganske OK. Men her går det bare helt galt.
Vi har spist her 2 gange. Første gang vidste vi ikke, hvad vi gik ind til. Anden gang fik vi middagen gratis, da vi  havde klaget over maden efter første besøg.
Intet af det vi spiste var særlig godt.

Anden vi spiste på Itlay besluttede vi os for at prøve deres pizza med forventning om, at denne kunne det vel ikke gå så galt med. Da vi fik den serveret, kom vi dog i tanke om, at vi tidligere havde set ind i køkkenet hvor pizzabunde lå linet op færdig bagte på forhånd lige klare til at få fyld på, og dette kunne klart smages.
Så vi kan bare endnu engang sige, at denne restaurant virkelig ikke er hverken tid eller pengene værd.

Reberbanegade 3, 2300 København S


Il Becco

Dette er den værste turistfælde, vi nogen sinde har oplevet i noget land – UHA det var virkelig skidt.

Vi havde fået forvildet os ind i en deal, hvor der blev givet 50% på regningen, hvilket jo var meget tillokkende. Men maden var så ringe, at vi hellere ville have købt en bolle hos den nærmest bager og sagt, at dette var aftenens måltid.

Restauranten har mange ”gode ting” på menuen, så det er ikke udvalget som sådan, der halter. Til gengæld er maden så dårligt tilberedt, at de rigelige portioner bare gør det hele meget værre. Den "tournados" vi fik serveret, var en flad bøf af en slags, sej og stegt alt for meget. Kartoffeltimbalen var tydeligvis lige taget ud af frysen, for den var halvfrossen i midten, og faktisk var der ikke et eneste lyspunkt undervejs.

Frederiksborggade 27, 1360 København K

Tapas G
Denne restaurant ligger på GråBrødre Torv, hvilket ikke nødvendigvis er skidt. Der findes ganske udemærkede restauranter på denne plads, og så er der desværre også mindre gode, som helt tydeligt lever højt på den gode placering.

Vi elsker tapas, det at kunne smage på en masse små retter er dejligt, så vi valgte at forsøge os med restaurantens Luksustapas tallerken til 179 kr. pr. person. Vi gjorde fra starten opmærksomme på, at vi havde en bagkant og skulle gå på et bestemt tidspunkt. Dette var helt klart ikke noget problem, fik vi at vide, man ville sørge for at tilrette serveringerne efter dette.

Maden var egentlig nogenlunde, ikke god men til at spise. Mange af retterne bar præg af at være  købt halvfærdige f.eks. kartoffelkroketter, der smagte som dem, man kan købe frosne i Bilka. Der var rigeligt med mad, og de første serveringer kom efter en fin tidsplan. Men da vi nærmede os slutningen, og tiden fortsat så fin ud i forhold til vore filmpremiere, gik serveringen helt i stå. Vi gjorde flere gange opmærksom på det faktum, at vi snart skulle gå, men endte alligevel med at forlade restauranten uden at have få serveret den sidste ret.

Den dårlige service kan have været et uheld, men sammenkædet med den mindre gode mad, kan vi ikke anbefale at besøge Tapas G.

Kejsergade 2, 1155 København K

Ingen kommentarer:

Send en kommentar