søndag den 26. juli 2015

Fantastisk restaurant i Istanbul: Neolokal


SALT Galata. Bankalar Avenue, Karaköy 34420 İstanbul
Neolokal ligger tæt på Bosporusstrædet og fra restaurantens store terrasse, er der den flotteste udsigt ud over vandet samt den gamle bydel med de mange moskeer og gamle bygninger.
Maden her er helt fantastisk. Tyrisk mad med et twist og så serverer man små retter, så der er mulighed for at prøve en masse forskelligt. Vi bestilte 9 retter og delte dem alle så begge kunne smage hver ret, vi blev ikke skuffede over en eneste af dem.
Et kig i menukortet gav os lyst til at smage det hele og den opfindsomhed retterne sammensættes med og ikke mindst dekorationen gjorde, at det dels var svært at vælge de retter ud vi ville prøve, dels var vi meget spændt på hvad hver enkelt ret ville byde på. Hver ret var det rene maleri og de mange små detaljer gjorde hver bid til en kæmpe fornøjelse.


Det klassike hakkede kød Kofka med den sødlige dej lavet til pandekager i stedet som svøb. Saucen var lavet af den fantastiske yoghurt man får i Tyrkiet.
En meget smuk og opfindsom humusservering. En rigtig dejligt smagende humus med en lang række forskellige krydderurter/salater. Hver bid smagte forskelligt alt efter hvilken krydderurt man fik med på gaflen. Helt genielt, det vil jeg eftergøre hjemme.


Middagens smukkeste ret. Tynde skiver af rå artiskokbund. Dertil spiselige blomster både hele og med bladene serveret i en smuk dekoration sat i en skøn artiskokmouse.

 

2 af de 3 desserter vi spise. Mousse af frugter og chokolade - lune  og ikke kolde som man er vandt til. Skøn hjemmelavet is med spændende drys.

Husk at bestille bord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar