onsdag den 17. august 2016

Katteparken i Lima


Vi kører igennem Miraflores på en af hovedvejene. Vi kommer forbi en lille park som ligger mellem to veje, hvor man kan kigge ind gennem det lave hegn.
"Ej se der er en kat" siger Line
Vi elsker katte, vi har selv en kat derhjemme og savner hende - lille sort/hvide Esmaralda.
"Hov der er flere katte!".
Pludselig går det op for os, at der ikke bare er flere katte, der er FYLDT med katte.Parque Kennedy, hedder stedet, som faktisk er to små parker - eller én opdelt i to? Det er ikke bare sted for et par hjemløse katte - parken er hjem for omkring 100 katte. Aldrig har vi set så mange katte på ét sted.
Men som alle andre dyr i Peru, også hundene, er de helt fredelige og rolige.

Et par dage efter besøger vi parken sådan rigtig - på fod.

lima kattepark

"Hvad sker der lige for alle de katte? De er jo over alt". Vores peruvianske venner trækker bare på skuldrene og siger "Det er Kennedy Park" - nå okay. 
Der er vidst ingen som helt ved hvordan det startede, men nu er parken altså ét stort kattehjem. 
Vi ser flere mennesker der sidder og er omringet af omkring 10 katte. De fleste sidder bare med en enkel i skødet. 
Og de ser også rigtig fine ud alle kattene - lidt sultne, selvfølgelig, det er jo ikke husdyrs-katte. Men pelsen er rigtig fin, og man har ikke noget imod at røre ved nogen af dem. De er enormt kærlige og nysgerrige. Selvom de fleste bare ligger og sover (men det gør katte jo også altid?).

Vi fortryder hurtigt at vi ikke har taget mad med, for det er helt klart det oplagte at gøre. Kattene har jo ikke nogen ejer som fodrer dem, og er klart afhængige af at folk kommer med mad til dem. Det er helt klart også måden hvorpå man kan få en hel gruppe af katte hen til sig.

Stedet er virkelig rent og der lugter overhoved ikke. Græsset er fint klippet og der er fine bede med blomster. Der bliver gjort rent to gange dagligt. Vi kan læse på nettet er der faktisk er ret godt styr på stedet, og på kattene. Mængden af katte bliver holdt nede, og hver uge bliver et par katte taget til dyrelægen. Der er også grupper af folk som skiftes til at komme og fodre kattene. Det er endda muligt at adoptere en kat med hjem.

Vi vil anbefale at tage hen i park nr. 2 (den mindste), for der er klart færre mennesker. I den første park var der faktisk ret proppet - også af folk der spillede Pokemon Go!

Parken ligger langs vejen Diagonal i Miraflores, Lima - kan ses på kortet herunder: det er både Parque central de Miraflores og Parque Kennedy. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar