mandag den 3. juni 2019

Det stille Sibenik og Krka National Park

Sibenik
Vi har i guidebogen læst om de smukke naturparker og vandfald Kroatien byder på og da vi kun har 2 uger ialt bliver vi enige om at tage til Sibenik, som ligger i nærheden af vandfaldet i Krka National Park.

Vi tager bussen fra Split til Sibenik, en smuk tur på ca. 5 timer langs kysten. Vi kan se på kortet at gåturen fra stationen til vores lejlighed i den gamle bydel ikke er særlig lang, så vi trækker afsted med vores kufferter. Hvad vi dog ikke har regnet med er, at gåturen gennem den gamle bydel stort set alene består af ture op og ned at trapper, over glatte sten og da vi endelig når frem i varmen er vi lidt slidte og trænger bare til at sidde ned. Faktisk er vi blevet en smule irriterede på byen, da vi slet ikke har fået set os ordenligt om.

Castrum design apartments




Vi er nemlig havnet i den smukkeste middelalderby, meget velbevaret og beliggenheden af vores lejlighed er i et stille hjørne, så efter vi har sundet os bliver irritationen vendt til stor begejstring. 

Vi har reserveret Castrum design apartments hjemmefra på booking.com og det er tæt på at være en af de flotteste steder vi endnu har boet NOGENSINDE. Vi befinder os i en meget gammel ejendom i en totalt og lækker istandsat lejlighed med stenvægge og højt til loftet. Badeværelse og køkken er lækkert indrettet og prisen på omkring 800 kr pr. nat er så rimelig og vidner om vi er i en by uden for meget turisme. 

Byen er rigtig hyggelig at gå rundt i, gode restauranter og klart et besøg værd hvis der er tid i rejseprogrammet. 


Krka National Park 
Turen ud til vandfaldet kan man snildt klare på en dag og vi satser på at kunne arrangere dette fra Sibenik når vi ankommer. Det skal dog vise sig at være mere besværligt end som så. Turistkontoret ser undrende på os, da vi ikke har bestilt på forhånd og henviser os til turbådene i havnen. Vi finder en ledig afgang næste dag og skynder os at få reserveret pladser. Turen derud er faktisk også den bedste del af selv turen. 
Vi sejler langs kysten i en stor turistbåd, får mad og drikke undervejs og selv om det hele bærer præg af en stor gruppetur, hvilket vi normalt holder os langt fra, så er det en udemærket tur, lige indtil vi kommer til vandfaldet. 

Her er så mange mennesker ved foden af vandfaldet i området hvor bådene kommer ind, at vi nærmest går i gåsegang. Køen ved toiletter er uendelig og der sidder mennesker på jorden som er nedtrampet til hård ”beton” alle vegne. Heldigvis tager vi turen op til toppen af vandfaldet hvor der er lidt mere luft og tager de byggede trægangbroer hele vejen rund om vandfaldet. Også en relativ tæt befærdet gåtur, men med lidt mere luft trods alt. For at være helt ærlig, og det er vi jo her på bloggen, så er en hel dagstur eller i det hele taget en tur ud til vandfaldet på ingen måde et must. Til gengæld så er vi rigtig glade for at vi tog til Sibenik, så det hele kommer til at ende godt alligevel.

Besøgt sommer 2018

Ingen kommentarer:

Send en kommentar