mandag den 3. juni 2019

Split



 Vi har læst forskellige steder og også hørt fra andre besøgende, at Split er meget turistet og dyr, men vi tager chancen og booker et hotel med 3 overnatninger som det første besøgssted på rejsen. Og vi bliver heldigvis meget positivt overraskede.


Vi er faktisk ret vilde med den smukke by med en fantastisk gammel bydel, en smuk havn, utroligt mange lækre restauranter og en placering lige ud til vandet. 
Vi bor på Guest House Leta som ligger helt perfekt på en lille vej et stykke oppe ad skråningen mod de flotte udsigtspunkter ved det smukke park Suma.
Det lille fine overnatningssted med kun få værelser ligger stille og roligt, og vi nyder hver aften gåturen af de mange brede stentrapper, som fører ned til havnen og den gamle bydel.

Området ved havnen er meget travl og tæt besat med turister og de store restauranter der ligger med fronten mod vandet går vi i en stor bue udenom. Til gengaeld er vi vilde med den gamle bydel som ligger indenfor de meget gamle bymure. Her er det som at gå i en labyrint, med små smalle gyder med høje huse og mure omkring, masser af butikker og restauranter.
Her tilbringer vi meget tid med at spise is, gå ture og nyde atmosfæren og fornemmelsen af at være sat tilbage i tiden.


Vi har som altid checket hjemmefra hvilke restauranter vi skal spise på. Der er kun én enkelt swipser undervejs og vi vil klart fraråde at besøge den ellers godt anmeldte restaurant Villa Spiza. Det er yderst sjældent vi går fra en restaurant uden at give den en chance for at vise sit værd, men her fik vi en så ubehøvlet behandling at vi aldrig nåede til at bestille mad men ganske enkelt forlod restauraten. Se restaurant anmeldelsen her på bloggen.
Og så til topscoren madmæssigt på vores tur - Articok, hvor vi endte med at spise 2 gange, noget der sker meget sjældent på vores rejser, men her måtte vi bare tilbage og lige checke den fantastiske mad og søde service endnu engang.


Vi havde det skønneste vejr under vores besøg i Kroatien og besluttede at gå en ”lille” tur i den smukke park, der ligger lige øst for vores hotel. Det viste sig at være en ret land men meget smuk tur og da det var en varm dag var vi ved at løbe tør for vand undervejs, så sørg endelig for at tage rigeligt med, turen kan varmt anbefales, der er fantastiske udsigtspunkt ud over vandet og byen undervejs og små klippestrande man kan tage et hvil på, når det bliver for varmt at gå.

Da vi skulle hjem havde vi endnu en eftermiddag/aften i Split. Der boede vi i den mere travle del af byen på Rooms Gold som også varmt kan anbefales. Små værelser men rigtig pænt hotel og god service.

Besøgt sommer 2018

Ingen kommentarer:

Send en kommentar