mandag den 3. juni 2019

Kroatien - Se at komme afsted

Da Marianne var ung, besøgte hun det tidligere Jugoslavien og tilbragte en hel sommer i Montenegro. Turen dermed blev tilbagelagt i bil og derfor var en lille del af Kroatien også besøgt.
Vi har længe talt om at tage en tur til det smukke historiske land og sommeren 2018 bliver det endelig en realitet.


Vi ved på forhånd at Dubrovnik ubetinget skal på besøglisten. Dette skyldes primært at Marianne tilbage i 80'erne under sidste besøg tilbragte 2 timer i byen og var totalt solgt, det er virkelig en by man bliver mere sulten på efter så kort et besøg.

Der er enkelte flyselskaber der flyver direkte København-Dubrovnik i sommermånederne, men prisen er meget høj ift. en tur til Split, som ligger nordpå ift. Dubrovnik. Da vi gerne vil være afsted i 2 uger og derfor skal rejse lidt rundt i landet, beslutter vi os for at bruge Split som udgangspunkt.

Lige en generel advarsel. Byerne i Kroatien er smukke, gamle og gaderne er typisk belagt med store stenflader. Disse er typisk godt slidte i en sådan grad, at de er meget glatte at gå på. Sørg derfor for at have sko og sandaler med gode såler under, da man let falder og underlaget er meget hårdt at falde på.

Maden
 

Vi tager til Kroatien med en forventning om at få OK mad, men ikke mere end det. Det skal vise sig at vi har taget helt fejl. Maden er udsøgt, ja faktisk virkelig god, og det var ikke tågede minder fra 80’erne som spiller et puds omkring den pragtfulde vin de producerer i landet. Der er masser af skøn fisk og skaldyr, men Italien har også sat sit præg på landet på den gode måde. Næsten alle restauranter serverer risotto og det er let af få lækker hjemmelavet pasta og kombineret med de rigtig gode råvarer som man forstår at bruge i Kroatien, så ender vi med at holde en ferie hvor et af de store højdepunkter er maden.

Gode råd
  • Selv om vi har lavet aftaler på forhånd omkring mødetid og sted, måtte vi alligevel ringe efter værten flere steder, så husk altid at have tlf. nr. kodet ind og evt. en forhåndsaftale om hvem man kontakter hvis noget går galt. 
  • Der er kun meget få toglinjer i Kroatien men det er både let og behageligt at tage langtursbusserne som kører hyppigt og ikke er specielt dyre. Vær dog opmærksom på at turen typisk tager noget længere end der står i køreplanen så beregn mindst 1 til 2 timer ekstra på de lange ture. På de lange busture er det vigtigt at have småpenge med når der er stop ved resteplader med toiletter. Desuden sørg for at have dit pas med dig hvis der køres langs kystlinjen mod Dubrovnik, er ca. 20 min. kørsel i Bosnien Hercegovina og her skal registreres og så registreres igen når man igen kommer til Kroatien på den anden side.

Besøgt sommer 2018

Ingen kommentarer:

Send en kommentar