fredag den 20. januar 2017

Rom: Al Fortunato - en klassisker tæt på Phanteon - ingen turistfælde


Al Fortunato del Pantheon ligger 1 min. gang fra den lille plads hvor enestående Phanteon ligger.

Phanteon er vores absolutte favoritsted i Rom, og vi prøver at besøge stedet så mange gange som muligt under et besøg i den Italienske hovedstad.

Vi har tidligere besøgt Al Fortunato og under julens ophold i Rom beslutter vi, at det er på denne dejlige restaurant vi vil indtage middagen juleaften. Denne aften er der en færdig menu, som primært består af skaldyr og fisk, hvilket i Italien traditionen tro er den foretrukne spise i julen.Restauranten er hyggelig og enkelt indrettet, uden at være "for italiensk" dvs. her er ingen ternede duge og heller ingen chiantiflasker med stearinlys :-)

Mens vi drikker vores dejlige italienske prosecco, får vi en snak med vintjeneren omkring valg af drikkevarer til menuen. Hans klare råd er lidt utraditionelt en flaske let pinot noir rødvin til hele middagen, og det er bestemt et valg vi ikke kommer til at fortryde.

Maden på Al fortunato er klassisk italiensk og tilberedt af rigtig gode råvarer. Vi nyder aftenen i selskab med 6 østers hver, en skøn ravioli med havbars samt blæksprutte i tomatsauce farseret med en vidunderlig fars.

Vi går mætte og tilfredse hjem og vil helt sikkert prioritere en middag her igen næste gang, vi er i Rom

Via del Pantheon 55

Ingen kommentarer:

Send en kommentar