fredag den 20. januar 2017

Rom i julen - en stille og hyggelig oplevelse

I 2016 holdt vi en dejlig og stille julaften/juleferie i Rom. Under besøget var vi lidt spændte på at se hvor øde byen ville være i juledagene, men vi blev positivt overraskede over, hvor mange mennesker der var på gaden, selv på den en italienske julemorgen d. 25. december. En anden markant ting i gadebilledet var det stort opbud af militær og politi i gaderne og specielt foran alle turistattraktioner og ved indgangen til alle større kirker. Trist dette er nødvendigt, men 2016 har budt på alt for mange terrorangreb til at løbe nogen risiko, og den øgede sikkerhed gjorde os trist men gav også en følelse af tryghed.

Da vi begge havde været i Rom en del gange, var ingen faste turistbesøg lagt ind i kalenderen. Vi gik blot rundt og nød byen og den relativt sparsomme juleudsmykning. Italienerne er åbenbart glade for blinkende lygter og dør-udsmykninger, for næsten alle butikker var udstyret med en sådan dekoration. Enkelte gader havde smukke gadeudsmykninger, som vi kender det fra danske byer og ellers var det primært kirkerne, der gjorde noget ud af højtiden med oppyntning og krybbespil.

Julemorgen var der højtidsmesse i de mange kirker i Rom, og vi var en tur forbi en af de største kirker i byen -  Santa Maria Maggiore, hvor vi bl.a. oplevede det smukkeste herrekor.

Vi havde været så fornuftige at bestille bord  på udvalgte restauranter hjemmefra. Det skulle vise sig at være en god ide, da mange restauranter holdt lukket specielt d. 25. og 26. december. Det kan derfor klart anbefales at sikre sig plads på restauranterne i forvejen, specielt hvis du har ønsker om at spise bestemte steder. En åben restaurant kan man altid finde i Rom, men det er ikke sikkert at en tilfældig udvalgt restaurant giver dig den madoplevelse, du har sat næsen op efter.

Vi havde uden tvivl en skøn og afslappet juleferie i Rom og det er sikkert ikke sidste gang, vi "stikker af" fra al juletravlheden i Danmark og tager en stille og rolig jul sydpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar