lørdag den 21. juni 2014

Bako National Park, Borneo

Vi indtager regnskoven

Bako Nationalpark ligger tæt på byen Kuching.

Bako National Park rejse

Iklædt lange bukser, vandresko, solhat, myggespray, solcreme, masser af vand og kameraer kører vi med vores guide til en lille havn, hvorefter en båd transporter os ud til øen, hvor Bako national park ligger. Efter 20 min. sejlads med fuldt drøn på den lille motorbåd lægger vi til ved en smuk strand. 
Efter registrering på parkens kontor begiver vi os afsted for at udforske regnskoven. Her er smukt, meget grønt, vildt og fyldt med fuglekvidder, lægeurter, lianer og det er kun meget lidt sollys, som finder hul i trædækket og dermed når ned til os i underskoven.


Undervejs ser vi et vildsvin, flere forskellige slags aber og mange smukke fugle. Men hvis man bare gerne vil se dyr, så er det ikke lige det bedste sted. Tilgengæld er det virkelig kort fra Kuching, kun en times tid, så hvis man ikke er til længere ture væk fra storbyer, så er det et fint sted - for der er dyr, det er bare begrænset. Det er samtidig et rigtig fint sted at opleve et lille stykke regnskov på. Anbefales klart, at hvis man besøger dette sted, at man gør det som start, hvis man senere tager ud i den dybe og øde regnskov.


Vi vandrer igennem regnskoven, af små stier. Der er virkelig smukt, og man føler sig helt alene. Der er mange forskellige spor man kan tage, helt på egen hånd. Vi tog den korteste. Efter 1½ times vandring i 40 graders varme og ca. 95% luftfugtighed når vi ret svedige til en lille smuk og øde klippestrand, som regnskoven ligger helt ned til.
Det begynder at trække op til tordenvejr, og vi beslutter os for at sejle tilbage til hovedkontoret i stedet for at tage turen til fods. Vandet er meget uroligt og vandet sprøjter op af siderne og gør os drivvåde. Det er dog ligegyldigt, for da vi vader i land fra båden med vand til op over knæene, er det begyndt at lyner, tordner og vælter ned, og vi er totalt gennemblødte på under 1 min.
Med vandet dryppende fra tøj og hår spiser vi frokost i øens restaurant og vender til slut næsen tilbage til fastlandet og hotellet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar