mandag den 16. juni 2014

Mulu National Park - Headquarter

Mulupark.com
Hvis man skal besøge Mulu Nationalpark, skal man registere sig selv på headquarter. Her er personalet utrolig søde og venlige, og vores i forvejen bestilte turer bliver bekræftet og tjekket igennem. Man kan få alt hjælp og information man har brug for fra det søde personale. Hvis man går nogle steder, uden en guide, skal man fortælle det her, så de kan holde styr på folk.
Hvis man skal på tur, er det med guiderne herfra. Disse guider er de eneste, som har lov og nøgler til at besøge grotterne, samt andre steder, og du kan ikke komme ind uden guide.
Forholdene er rigtig fine, bl.a. det før nævnte er med til at skabe mere tryghed og ordnede forhold, da det kun er ordentlige folk som har styr på tingene, som kan have folk med. De har også alle Walkie-talkies, så der er altid kontakt, hvis noget sker.
Guiderne er utrolig dygtige, og specialiserede i præcis Mulu Nationalpark. De er alle meget investerede og har stor viden.
De fleste har også en skæg ironisk humor, som kan være lidt forvirrende fordi det er så atypisk fra andre steder i Asien. Nogle gange er man i tvivl om de er seriøse eller ej. Det er dog ikke på en ubehagelig måde, og de er alle virkelig søde og behagelige at være sammen med.


Vi bor i selve HQ og har reserveret overnatning 3 nætter. Der er begrænset med stedet man kan bo, men vi har fået vores egen bungalow. Ellers er der også fælleshuse, hvor man bor sammen med andre på sovesale. Man skal sørge for at bestille i god tid, for der er hurtigt reserveret. Bungalowen viser sig at tilbyde luksus midt i regnskoven med eget bad, toilet, air condition og veranda. Der bliver gjort rent i bungalowen hver dag, rigtig fint. Der er én sæbe, så husk evt at tage med selv. Der er ingen shampoo, balsam, body wash osv - så det skal også selv medbringes. 

Det er klart fedest at bo på headquarter, da det er her alting udspringer fra og der er bare super dejligt og hyggeligt

På headquarters cafe indtager vi alle vores måltider, her pakkes madpakker, serveres snacks, udskænkes vin og cafeen er i det hele taget parkens samlingspunkt hvor man mødes, hygger sig og taler om dagens bedrifter. Maden kommer rigtig hurtig, og det er muligt at få lavet sandwitches som bare kan tages med. Stemingen er rigtig hyggelig, og vi nyder at indtage vores måltider her.

Links:
Om guiderne
Ophold på HQ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar