tirsdag den 10. juni 2014

Kota Kinabalu, Borneo

Næste stop på turen er Sabah regionens største by, Kota Kinabalu. Her er markeder, shopping centre, masser af restauranter og luksushoteller.

Det er nok den mest populære by at besøge, som turist, på Borneo. Kinabalu nationalparken ligger ca. 2 timer væk. Også bjerget Mount Kinabalu er tæt på, og skulle være ret let at bestige.


Vi boede på Horizon Hotel, og havde en flot udsigt ud over havet. Hotellet var super fint, og personalet rigtig venlige.
Der er en lang række markeder nede ved havefronten - et stort med alle råvarer, sjovt at gå igennem og se alle mulige grønsager, frugter, fisk, kylling osv. Så er der også enkelte, fx. et helt mango-marked, hvor alle kun sælger mangoer, eller ét helt marked med tørret fisk.

Der er også et håndværksmarked, men det er virkelig ikke værd at bruge tid på. Vi var meget skuffede, fordi vi håbede det var som i Vietnam og Cambodia - med lækre håndarbejder, tørklæder, kurve, træ-ting, alt mulig - men her var det bare ren souvenirs det hele. Vi var heller ikke heldige i Kuching, når det kom til fede håndværksting.
Der er ikke rigtig nogle helt vilde shopping steder, medmindre man selvfølgelig vil have mærkevarer, det er der kæmpe centre med.
Vi fandt dog et meget fedt (kæmpe) center, som virkede lidt mere lokalt, med masse gadgets ting. Det ligger helt nede ved havnepromenaden.
Vi fandt også en gangbro som gik til/fra havnefronten. Her var der et par ting at købe, og i sidegaderne var der også et par meget fede butikker.
Vi kan anbefale at tage en tur forbi Rustic Borneos lille butik, der var nogle gode ting at købe.


I lære hos en lokal kok
Vi har på forhånd bestilt en kulinarisk tour og bliver hentet af Melissa gift med Peter Stenberg, som er ejer af Rustic Borneo. Det er dejligt at kunne spørge løs om løst og fast. Melissa er opvokset på Borneo, og hun er et skatkammer af oplysninger samtidig med, at hun er helt fantastisk sød. Vi starter på et stort marked sammen med vores kok Jennifer, som skal lære os at tilberede et par lokale retter.


Jennifer ved hvad hun vil have og forhandler skarpe priser på plads for både fisk, kylling, risvin og grøntsager. Dagens kursus foregår hjemme i Jennifers dejlige store køkken, og der bliver snittet, hakket, steget og kogt. Vi hjælper lidt til, men hovedsageligt er det Jennifer, som laver maden på speed-tid. Vi følger godt med og skriver ned i håbet om selv at kunne lave de lækre retter, når vi er hjemme igen. Et par timer senere kan vi sættes os til et veldækket bord på terrassen med udsigt ud over dalen og nyde et skønt måltid bestående af råmarineret fisk med urter, chili og ingefær, kylling med sorte svampe kogt i risvin og en skøn dampet fisk med ingefærsauce. Det smager ganske fantastisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar