mandag den 23. juni 2014

Tag med til eventyrlige Borneo

Indledning og grundinfo til Borneo-tur 

Mød ”skovens menneske” på smukke, frodige, dyrerige og samtidig luksusprægede Borneo, som har alt hvad man kan ønske sig af en eventyrlig ferie. Vi har været 3 uger på Borneo, og det næste stykke tid, vil der komme en række artikler om steder på Borneo. Her først en indledning


Et besøg på den frodige ø Borneo placeret stort set midt på Ækvator, beklædt med verdens ældste regnskov, med et stensikkert varmt klima og et skatkammer af vilde dyr, mange unikke for Borneo, har i mange år ligget højt på ønskelisten over rejsemål.
En tur dertil synes at kunne tilbyde alt man kan drømme om, og det vil for os være den ultimative og once in a lifetime store oplevelse.
I maj 2014 lukker vi ned for arbejdet, overdrager katten til underboen og tager østpå til 23 fantastiske dage på verdens 3. største ø.

Borneo er beliggende i det sydkinesiske øhav og består af 4 hovedregioner: Sarawak og Sabah som begge er malaysiske, Kalimantan som er indonesisk samt det lille og meget rige land Brunei.
Vi rejser kun i den malaysiske del, som har rigeligt at byde på. Da vi planlægger turen, er Lonely planet som altid en stor hjælp, og inden længe er hele programmet på plads. De planlagte ture er lagt i trygge hænder hos rejsebureauet Rustic Borneo ejet af danske Peter Stenberg og hans frue Melissa, sidstnævnte er født og opvokset på Borneo.


Borneo har en meget våd samt en lidt mindre våd årstid. Da øen er beklædt med regnskov, regner det oftest mindst 1 gang om dagen. Vi besøger Borneo i maj, i den mere tørre periode, og er på ingen måde generet af regnen. Malaysia og den malaysiske del af Borneo, er multietnisk. Ud over øens oprindelige befolkning, bor her mange kinesere, indere og malaysiere. Toleransen er stor, da man er vant til at acceptere forskelligheder i bl.a kultur, sprog og religion.
Malaysia er en tidligere engelsk koloni og dette kædet sammen med det faktum, at der er mange modersmål tilstede, gør at det fælles hovedsprog er engelsk, og derfor er det let for os europæere at være turister i landet.

Flyveturen til Borneo fra København kan tilbagelægges med minimum 2 stop undervejs. Vi tager første stop i Dubai med en overnatning på lufthavnshotel, som ligger inde i selve flyterminalen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar