mandag den 2. juni 2014

Sangri-La Rasa, Kota Kinabalu, BorneoEfter disse 3 begivenhedsrige dage flyver vi retur til Kota Kinabalu og det 5 stjernede Shangri-La Rasa Ria Resort, som ligger nord for byen direkte ud til det Sydkinesiske hav.
Det er ren luksus og afslapning.
Shangri-la.com/kotakinabalu/rasariaresort

Hotellet er smukt beliggende med egen kæmpestor strand, er luksuøst og har en fantastisk service.
Det er et hotel man bliver på, for det er midt i ingen ting. Men der er pool, hav, 5 restauranter og en masse aktiviteter man kan vælge til.
Vi læser og hygger, men her venter os også en dejlig overraskelse, da vi opdager, at vi har mulighed for endnu engang at se orangutang aber.

Resortet ligger direkte op til et lille stykke regnskov, som er del af hotellet. En del af overskuddet fra hotellet er gennem mange år blevet brugt på et lille rehabiliteringscenter for forladte organgutang unger.
Området er åbent for besøg, man kan også besøge centeret selvom man ikke bor på hotellet.


Vi oplever derfor endnu en gang, at stå ganske tæt på disse skønne skabninger, også meget tættere på end første gang. Det er to unge aber, virkelig søde. Den ene er total show-dyr, og finder på 20 forskellige stillinger han kan spise i. Solen bærer ned, og vi er kun 15 mennesker. Det hele er meget roligt og stille og intimt.
Tilskuer platformen er i tre niveauer, det er ikke særlig stort. Den showglade abe får lyst til at hilse på og tager turen hen på den øverste del af tilskuerplatformen. "Pas på jeres kameraer" siger en af de to rangere som er med, og går op på den øverste del, imens vi stå på midten og betragter orangutangen. Ranger og aber kender hinanden godt, og rangeren prøver at fortælle ham, at han skal få væk fra platformen. Men han er lidt ligeglad, går op på rækværket og kigger på os, laver kålbøtter på gulvet og tager rangeren i hånden og prøver at trække ham med sig.Utrolig charmerende unge, man ikke kan blive træt af at se på, og vi griner alle og nååh'er.  Rangeren har hele tiden styr på det, og man føler man har været del af noget helt unikt og intimt.

Vi runder hermed vores Borneotur af med maner og kan vende afslappede samt fulde af oplevelser hjem til Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar